Ducinak tartanak – Orvos válaszol – belgyógyász, háziorvos

Orvos válaszol

belgyógyász, háziorvos
Dr. Gyurkovics István
Ducinak tartanak

Mit csináljak! Ducinak tartanak és én is így vélekedem magamról. Apukám VOLT ilyen, hogy 13-14 éves koráig duci volt és aztán megnyúlt. Ebben reménykedem én is , mert ma is egyik ismerõsünkel találkoztunk, -akit régen láttunk-és
mejegyezte, hogy "megerõsödtem". Ez nekem elég rosszul esett, mert így is túl szégyenlõs vagyok. És Úgy érzem, hogy mindenki azt nézi, hogy én milyen kövér vagyok és a nõvérem pedig sokkal vékonyabb,pedig én vagyok a kisebb.
Szerencsére a szüleim segítenek ezt legyõzni, de szeretném megtudni egy kívülállót, hogy szerinte mi lenne a jó nekkem, hogy mit csináljak.

ui:amikor kezdek egy kicsit megbékélni magamma, éppen akkor mondja valaki,
hogy híztam.

1998-08-01 00:28:01

Sajnos ha többen mondják és Te is úgy látod a tükörben, akkor igaz lehet a túlsúlyod. Nem helyes abban bízni, hogy kinövöd. A szüleid megbocsájtóak,
mert szeretnek. Idegen fiúk viszont gúnyolni fognak. Aki serdülokora elott
már túl van a korához, magasságához tartozó ideális testsúlyon, az bizonyosan elhízott lesz 35 vagy 45 éves kora után is. Le kell mondani a fagyiról, édességekrõl, a TV alatt és az utcán történõ rágcsálásról, a tortáról, édes üdítõ italokról. Foleg fönnyû, vagy csak gyümölcsöt reggeli, sok (nyers) zöldségféle, kevesebb rántott, habart étel, kevesebb HÚS, semmi zsír, vaj csak margarin. Érdemes lenne venni szüleidnek is egy könyvet a diétáról (pl. Testkontrol) és egy diétás szakácskönyvet (Reform Konyha) is. Ne egyél többet és többször mint a novéred. Rendszeres torna, úszás, vagy labdasportok is segíthetnek.
Vegyél egy Hula-Hopp karikát! Igen jó játék és naponta 5 perc gyakorlat
segíthet karcsúsodni.