rágóizület – Orvos válaszol – fogászat, szájápolás

Orvos válaszol

fogászat, szájápolás
Dr. Horváth Zsombor
rágóizület

Olvastam a rágóizülettel kapcsolatban, hogy valakinek az arccsontja fáj, és valószínűsítették, hogy a rágózülete gyulladt be.
Nekem is ezt állapították meg, de nekem nem az arccsontom, hanem a fülem fáj. Néhány hete időnként nyilalló fájdalmat érzek mindkét fülembe. A fülész szakorvos fájdalomcsillapítót rendelt, de mivel nekem nem állandóan fáj a fülem, nem tudom hogyan használjam. Nekem van egy fényterápiás lámpám, (nem Bioptron) azt szeretném tudni, hogy ezt esetleg használhatom-e, mert a fülészeten nem kérdeztem meg. Csak azt kérdeztem, hogy meleget tehetek-e rá, mire a válasz az volt, hogy nem. Fogászatra is elmentem, lehetséges, hogy féloldalas a rágásom, mert a hátsó fogaim hiányosak.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Páris Józsefné

2010-03-04 11:15:06

A fényterápiás lámpával kapcsolatban sok információm nincs, hiszen tudni kellene a működési elvét, stb. Az infralézer (és itt hangsúlyos a lézer, mert az mélyebbre hatol) jót tehet, de a fogazatát mindenekelőtt rendbe kell tenni! A fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentő kenőcsök helyi alkalmazása csupán tüneti kezelés.

Üdvözlettel, Dr. Horváth Zsombor. === www.hnh.hu ===