21...agyvérzés – Orvos válaszol – ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás

Orvos válaszol

ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás
Dr. Szabó Pál
21...agyvérzés

Barátnõmet21-évesen agyvérzés érte már42 napja komaban van 10-15 napja éberkoma a zárojelentésében ez áll/ A mûtét során középvonali suboccipitalis feltárást és craniectomiat követõen a vermatist megnyitva és a haematomat kiüritve feltártuk a 4,ik kamrát majd a felsõvermisben elhelyezkedõ mogyorónyi angiomat eltávolitottuk ezt követõen lumbalisdraint helyeztünk be--A kisagyi vérzés miatt kialakult enyhe hypodensitas észlelhetõ a vermis közelében vérzés vérzzés maradvány nincs hydro cephalus nem látható.Mire számithatunk mikor ébredhet fel ,akár meg is gyogyulhat?

2005-07-13 09:18:47

Azok az orvoskollégák, akik kezdettõl fogva követték az állapotát a barátnõjének, minden eredményét ismerik, erre sokkal pontosabb választ tudnak adni. Így én meg sem kísérlem, hogy válaszoljak a kérdésre. Még azoknak az orvosoknak is idõnként nehéz a gyógyulás mértékére nézve jóslásokat adni, akik minden eredmény birtokában vannak. Ugyanis mindkét irányban érhetik a szakembert is meglepetések. Minden beteg eltérõ adottságokkal rendelkezik, az elváltozások (pl. a vérzés) jellege, elhelyezkedése, kiterjedése, súlyossága is más lehet.
Azt javaslom, kérdésével forduljon a kezelõorvoshoz vagy a barátnõjét elenõrzõ szakorvoshoz. Nyilván az orvosnak még jogi (pl. személyiségjogi) kérdéseket is mérlegelnie kell, amikor információt ad a betegérõl, tehát nem adnak tájékoztatást bárkinek.
Üdvözlettel: Dr Szabó Pál pszichiáter, neurológus, pszichológus, pszichoterapeuta