agysorvadas – Orvos válaszol – ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás

Orvos válaszol

ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás
Dr. Szabó Pál
agysorvadas

T.Dr.Ur!Mar nagyon sokszor probalkozdtam kapcsolatot teremteni olyan szakemberrel aki tanacsot tudna adni az apum betegsege kapcsan,marmint hogy hogyan csinalyak dolgokat hogy jobban mukodjon minden,mivel nehezen tudok kezelni bizonyos helyzeteket,nem tudom mikor hogy es mikent dontsek,hogy jo legyen neki is meg nekunk is,neha felunk tolle mert negyon erdekesen viselkedik,na meg nem tudom mi az ami a betegseginek koszonheto,mi nem.Amit tudok,lagunas elhalasok vannak az agyan,depresszio ,magas vernyomas es nemi sziv problemak.Elore is koszonom hogyha el tudna latni nehany tanaccsal,tisztelettel Eniko

2006-09-24 12:16:17

Korábban már írtam, mi az agysorvadás lényege.
A koponyában két dolog van: agy és víz (agyi és gerincvelõi folyadék). Ha több a folyadék (és kevesebb az agyszövet), akkor szoktak agysorvadásról beszélni. Ezt a CT-vizsgálat alapján állapítják meg.
Az \"agysorvadás\" önmagában még nem jelent semmi különöset, fontos, hogy milyen mértékû agysorvadásról van szó. Azonban nincs szoros kapcsolat az agysorvadás mértéke és a szellemi képességek csökkenése között. Ilyen módon egyedi, hogy ez milyen következményekkel jár, így édesapja kezelõorvosát kellene megkérdezni.
Úgy tûnik, nemcsak agysorvadásról van szó, hanem egyéb betegségek is vannak. Minden esetben más képet látunk, így tényleg az édesapját kezelõ neurológus-szakorvos tud a kilátásokról felvilágosítást adni. De õ is csak hozzávetõlegesen, mivel nem egyforma mértékben javulnak a betegek.
Üdvözlettel: Dr Szabó Pál pszichiáter, neurológus, pszichológus, pszichoterapeuta