Skizofrénia - szakembert keresek – Orvos válaszol – ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás

Orvos válaszol

ideg- és elme, pszichológia, evészavar, táplálkozás
Dr. Szabó Pál
Skizofrénia - szakembert keresek

Tisztelt Doktor Úr!
Az öcsém skizofréniában szenved, az õ számára keresek a témában jártas szakembert Budapesten, esetleg Miskolcon. Úgy szeretnék segíteni neki!
Rettentõen szenved a betegségétõl, és nagyon igyekszik, hogy meggyógyuljon, de azt látom, hogy ehhez jelenleg nem kapja meg a megfelelõ segítséget. Válaszát elõre is nagyon köszönöm!

2005-08-28 22:18:52

A kérését a következõk miatt nehéz teljesítenem.
Egyrészt egyik kollégám sem hatalmazott fel arra, hogy reklámozzam, elérhetõségét nyilvánossá tegyem. Lehet, hogy éppen rengeteg munkája van az adott kollégának, amit egyébként is alig bír ellátni.
Másrészt nem lenne talán helyes néhány kollégát ajánlani, kiemelni, esetleg azt a benyomást keltve, hogy jobbak, mint mások, a többiek. Az ilyenfajta értékeléstõl igyekszem tartózkodni.
A szkizofrénia gyakori és krónikus betegség, így a legnagyobb pszichiátriai intézetekben nyilván nagy számban kezelnek és ellenõriznek szkizofréneket. Ilyen nagyobb intézmény Budapesten pl. az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) és a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy más intézetekben ne lennének kiváló szakemberek.
A Magyar Pszichiátriai Társaságnak van egy \"Szaknévsor\"-a. Ebben többszáz szakember adatai találhatók, terület (pl. Borsod megye) vagy szakmai, terápiás profil szerint is fel vannak tüntetve a szakemberek (a szkizofréniával kapcsolatban a pszichózisokkal foglalkozó szakemberekhez érdemes fordulni elsõsorban).
Üdvözlettel: Dr Szabó Pál pszichiáter, neurológus, pszichológus, pszichoterapeuta