Gyermeknevelés – Orvos válaszol – Lélektõl lélekig

Orvos válaszol

Lélektõl lélekig
Dusi Ferenc, a ´gyalogpap´
Gyermeknevelés

Tisztelt Dusi Ferenc!

Én hallássérült lány vagyok, ezért kérek türelmét, megpróbálom érthetõen írni Önnek.
Arról van szó, hogy Nõvérem férjezett, két kiskorú gyermek van (egyik 4 éves, másik 3 éves), és egy éve bevallotta, hogy mást szereti, és szeretné elhagyni a férjét. Megkérdeztem tõle, hogy ki az illettõ, akit szeret. Hoppá, egy nõ! Kiderült, hogy Nõvérem leszbikus. Kifejezetten utálja a férfiakat, egyben a férjét is.
Mai napig fáradozik a fenyegetésen, hogy megöli a férjét, ha nem engedi meg, hogy egy nõvel felneveli a gyermekeit a homoszexualitas hátterében.
Férje elhatározza, hogy elválik és magával viszi a gyermekeit, de Nõvérem újabb fenyegetést kitalálja, hogy öngyilkos lesz.
Bár Nõvéremnek és nekem is nem volt boldog gyermekkorunk, mert az anyukánk alkoholista volt, de most már nem, mégis anyukánk nagyon szeretne segíteni Nõvéremnek, végül nem fogadja el a segítségét, és vádolja õt a múltjával.
De én véleményt szeretnék kérni öntõl, hogy a leszbikus nõk felnevelehtik-e a két gyermeket???
Szerintem nem helyes!
De várom a véleményét!
Köszönöm a türelmét!
Üdv. E.

2005-11-06 16:31:31

Kedves levélíró. Itt két kérdés is van: 1. felnevelheti, neveli-e 2. Ön helyesnek tartja ezt, vagy nem. Nos, meg még ott van a tesvéri szeretet amelynek alapján döntünk. nehéz de talán az idõ is segít majd. Sok erõt és szeretetet kívánok önnek. DF