harag – Orvos válaszol – Lélektõl lélekig

Orvos válaszol

Lélektõl lélekig
Dusi Ferenc, a ´gyalogpap´
harag

sokszor úgy érzem hogy olyan mérhetetlen düh lakozik bennem amelyet egy ideig sikerül elfolytanom de aztán ha valami kiváltja belõlem akkor úgy érzem hogy szétrobbanok a haragtól a bánattól. Lehet hogy csak felnagyítom a problémáimat de mégis az az érzésem hogy egy ideje mintha átok ülne rajtam. Nem találom a helyem, a társam a világban, az egészségem is megkérdõjelezhetõ. A mai világban nagyon nehéz élni mindenhol csak az önzés és a számítás diktál, nagyon sok rosszindulattal találkozom nap mint nap még a családon és a baráti körömön belül is. Ilyenkor úgy érzem hogy lehetetlen boldogan élni. Ráadásul velem szinte télleg minden elképzelhetõ rossz megtörténik, amibe belefogok az kudarc. Pedig optimista szemléletû vagyok mégis mindig letörik a lelkesedésem. Hogyan lehet rátalálni a harmóniára az életben? Én nem csak elviselhetõvég szeretném tenni az életem hanem szeretnék boldog lenni. Tudom hogy erre nincs biztos módszer de mi az a változtatás amivel megszabadulhatnék ettõl a sok negatívumtól, kudarctól és keserûségtõl?

2005-11-03 12:16:53

Lehet, hogy tényleg felnagyítja problémáit, de örömmel olvasom, hogy optimista szemléletû. A harmónia tudomány is, olyan mint a zeneszerzés. Egy dallamot talán el lehet fütyörészni, de ha zenemûvet akarok alkotni, ahhoz nagyon sokat kell tanulni, még a tehetségesnek is. Így van ez a lélek dolgaival, legyen tudatos lelki dolgaiban és pévasson sokat, de moralizáló írásokat, hanem klasszikusokat, mint pl. a Biblia, ahol a põre valóság mögött mindig ot van Isten is. Majd halljak még magáról.
Én már nem leszek itt sokáig átmegyek egy másik csatornára ill. annak honlapjára R-el kezdõdik és tl-klubbal folytatódik. üdv DF