Mi a helyes döntés. és hogyan? – Orvos válaszol – Lélektõl lélekig

Orvos válaszol

Lélektõl lélekig
Dusi Ferenc, a ´gyalogpap´
Mi a helyes döntés. és hogyan?

Tisztelt D. F.!
8.hónapja van egy párkapcsolatom. Én most fogom befejezni a gimnáziumot, a kedvesem pedig fõiskolára jár.Úgy érzem hogy a távolság ami köztünk van(csupán hétvégente látom a gimnázium és a fõiskola miatt) túl nagy akadályt jelent számunkra, hiszen nem tudok hétköznapokon \"hatással lenni rá\".Nem féltékeny vagyok, bízom a hûségében.Viszont érte aggódom, és érzem hogyan romlik a kapcsolatunk, de nem tudom megbeszélni vele, mert õ nem akar tudomást venni róla. Pánikbetegségbõl többnyire kilábalt viszont rettentõen hajlamos a depresszióra.Az imént említett hatásom mindeddig nem hagyta hogy elhagyj magát, és másokat, de most a kevés találkozó miatt tehetetlen vagyok. Emellett mivel az informatikából fog megélni, nagyon sokat ül számítógép elõtt, éjszakákon keresztül, és ezért a nappal jelentõs részében, azza délelõtt alszik, s aztán még fáradt.Kedvetlen, zárkózott.
Gyakran úgy érzem nem szeret, de valójában tudom hogy szeret és szüksége van rám, azokból a pillanatokból amikor visszazökken a korábbi idõszakok hangulatába.
Mindezek következtében úgy érzem el vagyok hanyagolva, és nehzen tolerálom a passzivitását.Viszont szeretem és reménykedem , hogy tudok valamit tenni a kapcsolaunk jövõje érdekeében.Bár valójában gyakran úgy gondolom, nekem jelenleg az lenne a legjobb ha mint szerelmi kapcsolatunknak véget vetnék.Csakhogy képtelen vagyok megtenni, amíg nem gyõzõdtem meg róla hogy nem tehetek semmit.Abban szeretnék öntõl tanácsot kérni, mi az amivel rábírhatom a korábbi lefekvésre, és az élet szebb oldalainak látására, mégha nem is velem:(.S a másik, mi az amivel éreztethetem vele, mennyire vagyok fontos neki, és hpogy ezt ki is tudja fejezni.
Köszönöm.

2005-11-19 14:08:44

Nagyon sajnálom magát, magukat. Innen nehéz tanácsot adni, de talán tlnyleg nagyon távol állnak egymástól több dologban, ez javulni tapasztalatom szerint nem fog. Próbáljon bölcsen gondolkozni. DF