Tanács – Orvos válaszol – Lélektõl lélekig

Orvos válaszol

Lélektõl lélekig
Dusi Ferenc, a ´gyalogpap´
Tanács

25 éves önálló dolgozó nõ vagyok.
Kb két éve tart a kapcsolatom a võlegényemmel.
Teljesen harmónikus, szeretetteli kapcsolat a miénk. Erre mondják, hogy Õ az Igazi.

Problémáim abból adónak, hogy édesanyám nagyon sokat betegeskedik. Sokszor mûtötték már daganatos betegséggel is. Ezáltal teljesen pesszimistává vált. Édesapám és õ közte nagyon sok az ellentét és a feszültség, ugyanakkor kiegészítik egymást. Anyukám egy beszédes típus, míg édesapám magába húzódó, csendes. A viták ebbõl fakadóan erednek. Édesanyám már nagyon sok negatív eseményen átesett,és ezért nagyon megkeseredett. Idõnként meg akar halni. Mi a család mindenben támogatjuk: lelkiekben és más módon is.Számára teljesen furcsa, hogy a võlegényemmel ennyire jól megértjük egymást. Jövõre esküvõt, babát tervezünk.Soha egy haragos szó nincs közünk. Mivel édesapámmal alig tud beszélgetni, így engem vár minden percben. Ha anyósoméknál vagyok akkor az a baj, hogy soha nem vagyok otthon,õ már nekem nem felel meg.
Ha tíz percet kések megsértõdik.De úgy érzem, hogy ha nincs éppen a párom velem,minden percben igyekszem vele foglalkozni. De ez neki nem elég.Otthoni munkákból is kivessszük a részünket.
Jövõre nekem is családom lesz, esetleg kisbabám.Akkor többet kell a saját családommal is lennem.Azt hozzá kell tennem, hogy nekem nem a mostani páromat képzelte el,
(Nincs diplomája). Hiába magyarázom ,hogy az emberi értéket nem az iskolázottság határozza meg. Különben egy rendes, becsületes, szorgalmas, érzelmekben gazdag fiú.
De õ csak az apró hibákat is súlyos hibaként veszi fel.
Azt veszem észre mintha \"féltékeny\" lenne rám, amiért nekem könnyebben indul az életem.

2005-11-07 12:07:34

Önnek nehéz kereszt jutott, de úgy látom azért ön eddig sikeresen veszi az akadályokat.Ha fárad, akkor keressen támasztékot. Önnek a feladata, hogy messzebbre nézzen és behozza világot szerettei körébe, ha ezt teszi, akkor megbocsájtják sikereit is. Sok erõt és áldást kívánok. DF