endometriozisos tunetek, verzes aktus kozben eles fajdalmat – Orvos válaszol – szülész-nõgyógyász
új kérdés

Orvos válaszol

szülész-nõgyógyász
Dr. Petróczi István
endometriozisos tunetek, verzes aktus kozben eles fajdalmat

Kedves Doktor Ur!

Ma alaposnak tuno ultrahangos vizsgalat utan, nem talaltak meg a szexualis egyuttlet alatt eles fajdalmat koveto friss es viszonylag bo verzesem okat. A verzes ketszer tortent eddig, az egyuttletek harom nappal kovettek egymast, az elso alakom a menszeszem utolso napjan volt, igy azt gondoltam, meg nem tavozott minden ver. Mind ket alkalommal egy nagyobb alvadt verdarabot, friss ver nagyjabol masfel oras verzessel kovetett. Az eles fajdalman kivul nem tapasztalok alhasi fajdalmat, egy furcsa nyomas szeru erzest azonban felfedeztem, mar a menszeszem utolso napjan, aktus elott, amit azota is erzek.
Nagyjabol egy eve darasztikusan valtozott az addig nagyon enyhe lefolyasu, ket es fel napos gyenge verzest kisero menstruaciom. Egyik honaprol a masikra otnapos eros verzessel es az elso napon-nagyon komoly gorcsokkel kuzdok. Erre ertettem az endometriozisos tuneteket, amit orvosi vizgalat meg nem erositett meg.
A tegnap elotti verzeses eset utan, ma Nemetorszagban megvizsgaltak, verzesre utalo semmilyen okot- nyomot nem talaltak, azonban tobb kisebb meretu cisztat mindket petevezetekemnel igen. A doktornot nagyon korultekintonek es torodonek talaltam, de sajnos nem tudott a verzesre semmilyen magyarazatot adni. A mehnyalkahartyat is rendben talalta, nem utal endometriozisra.
Az egyetlen instrukcio, amit kaptam, hogy ha ujbol verzek, menjek vissza a nogyagyaszati ambulanciara.
Kedves Doktor Ur, szeretnem tudni, hogy mi az On meglatasa?

Elore is koszonom valaszat!

Tisztelettel,

Kriszti

2016-02-25 18:46:59

Vizsgálatra menjen el egy másik orvoshoz, több szem többet lát.
Ha nem szed tablettát, akkor kezdje el a szedését, az lehet, hogy megszünteti a panaszait,
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István