Fogamzásgátló tabletta – Orvos válaszol – szülész-nõgyógyász
új kérdés

Orvos válaszol

szülész-nõgyógyász
Dr. Petróczi István
Fogamzásgátló tabletta

Tisztelt Doktor úr!
23 éves lány vagyok 3 éve élek tartós párkapcsolatban és 2 éve valtottam yangee fogamzásgátló tablettára laurina tablettától az orvosom javaslatára. Azt vettem észre, hogy a 7 napos szünet időszaka 5. Napján jelentkezik a menstruációm és azt szeretném tudni hogy ez normális-e. Továbbá lenne egy olyan kérdésem is hogy a menstruációs időszak alatt 3 napig van verzesem aztán 1 napra megáll majd következő nap megint van. A terhesség kizarható mivel semmi tünetem nem jelentkezik.
A válaszát elore is köszönöm.

2016-04-22 13:50:43

A tabletta álterhességet okoz, úgy véd bio módra.(=nincs vérzés)
A tabletta abbahagyása (=a hormon megvonása a méhnyálkahártyától) megvonásos vérzést okoz. Ez nem igazi havibaj, hanem egy teljesen felesleges műtermék, a hölgyek bolondítására. Ha összeveszik a barátjával és 10 nap után hagyja abba, akkor 10 nap után jelentkezik, változó, hány napra.
A USA és Kanada hölgyei injekcióval védekeznek, ami mellett eleve nincs vérzés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István