Méhszájseb – Orvos válaszol – szülész-nõgyógyász
új kérdés

Orvos válaszol

szülész-nõgyógyász
Dr. Petróczi István
Méhszájseb

Tisztelt Doktor úr !
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy méhnyakgyulladást állapítottak meg még pár hónapja, gyógyszert kaptam rá, elmúlt. Április 7-én a nőgyógyászom közölte, méhszájsebem van.
Ezzel kapcsolatosan szeretnék válaszokat kapni egy pár kérdésemre. A doktor úr azt mondta ezzel nem lehet mit csinálni, nem műt meg, mert fiatal vagyok, ezt miért mondhatta?
24 éves vagyok és még nem szültem, de a későbbiek folyamán szeretnék. Tényleg lehetne ecsetelni, vagy fagyasztani, lézeres kezeléssel gyógyítani? Ha megműt, nem lehet gyerekem vagy épp ellenkezőleg meg kell, h műtsenek, hogy legyen gyerek? Olvastam ilyet valakinek nem jött be a gyermekáldás éveken keresztül próbálkoztak, és miután a méhszájsebet megműtötték az egyik hölgynek, utána lett is baba. Veszélyes a méhszájseb, kialakulhat belőle daganat?
Tényleg megakadályozza ez a méhszájseb a hímivarsejtek bejutását a méhbe?
Meg szeretnék gyógyúlni. Esetleg váltsak másik orvosra? Most várom a 2. rákszűrési eredményem, mert a doktorúr csinált még egyet. Az eredményem az előző P3 as volt, amin gyulladást állapítottak meg, ez összefügg a méhszájsebbel? Csak óvszerrel lehet védekezni, amig fenn áll az méhszáj seb problémám? Ki lehet gyógyulni ebből?Irigálni gyógyteával?vagy Vitagyn C hüvelykrémet használjak ? Érdemes lenne inkább megműteni? Köszönöm a válaszait. Fontos hogy tájékoztatást kapjak ezekről a kérdéseimről.

2016-04-25 21:43:22

Ez ma nem ritkaság.
tenyésztés+kenet vizsgálatot kell végezni a gyulladás okának kiderítésére, majd a leletnek megfelelően kell kezelni.
Ha meggyógyult, akkor kell a citológiát megismételni.
Én a méhszájsebet csak végszükségben (=rákgyanú)kezelem műtéttel, első sorban kevésbé agresszív eljárásokat választok.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a a P3 citológiáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István