vérkép 1030 – Orvos válaszol – szülész-nőgyógyász és természetgyógyász

Orvos válaszol

szülész-nőgyógyász és természetgyógyász
Ifj. Dr. Petróczi István
vérkép 1030

Tisztelt Doktor Úr,
érdeklődni szeretnék, hogy hova fordulhatnék, milyen kivizsgálásokra vigyem a 15 éves fiamat, mert a vas értéke a vérképben magasabb a megengedettnél.A határértékek 4-24,3 neki pedig 29,1 umol/l.
A totál bilirubin: 32,1 umol/l normál tartománya: 2-21. Direkt bilirubin 7,2 umol/l és 3,4-nél kisebb kéne legyen. A kreatinin 72 umol/l normál tartománya 18-62.Az MCV 78,04 fl normál tartománya 81-100. Nem tudom, hogy ezek az értékek mennyire rosszak, de engem minden esetre nyugtalanit, ugyanis azt olvastam, hogy a tünetek felnőtt korban jelentkezhetnek. Ami még aggaszt, hogy a bőre színe is barnább, olyan mintha mindig enyhén szolizna. Valamint a fiúknál szokásos éjszakai magömlés sem történt meg még nála. Nem tudom, hogy ezek a dolgok összefüggnek-e, én azért írom le, hogy a doktor úrnak viszonylag
teljes rálátása legyen( már amennyire lehet így látatlanban). Tudom, hogy Ön nem családorvos, viszont ilyen lehetőséget nem kínált föl ez az oldal. Kérem ha tud mondjon nekem valami útbaigazítást. Sajnos a gyerekorvosunkban nem bízom annyira, hogy csak rá hagyatkozzak. Segítségét előre is köszönöm.
Anyuka

2010-10-08 20:12:35

Egyetértünk, hogy ezekkel az értékekkel érdemes egy alapos kivizsgálást elvégezni, a laboreredmények alapján nem tudom, mi a kisfia baja. Sajnos nincs jobb ötletem kiindulásnak a házi gyerekorvostól.
Üdvözlettel:
Petróczi dr