elhizás – Orvos válaszol – Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs

Orvos válaszol

Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs
Meridian Centrum
elhizás

Én egy barátom problémája miatt irok!Egy kicsit elhizott.172 cm magas,és ez mellett 98 kg.Már többféle fogyókurát kipróbált,de a felszedett kilok nagyon ragaszkodnak hozzá!Igaz, 109 kg volt,és egy korházi diéta segitségével sikeresen lefogyott rövid idõ alatt 10 kilot, de az nagyon megviselte,mert sok eröre van szüksége a munkájához,és a \"nemevés\" miatt szinte semmi ereje sem maradt!Emlitettem már hogy sokat mozog,habár tudom hogy az nem elég,az aktiv torna volna a leghatásosabb,de gyakran panaszkodik,hogy szúr a szive,meg ilyesmi,és ezért én nemigen ajánlom.Most is szinte csak gyümölcsön él,meg zöldségeken,de semmi változás.Tudnának valamit ajánlani,ami esetleg segithetne rajta,ami egészséges lehet a szervezetére is?Válaszukat elöre is köszönöm!Enikõ

2006-02-11 17:56:56

Kedves Enikõ!

Valószínû, hogy a barátjának felborult a mikrobiológiai egyensúlya (normál bélflóra). Nagy az esélye, hogy Candidiázisban szenved.

A CANDIDIÁZIS!
Kérem figyelmesen olvassa el ezt az oldalt, sok problémától megszabadulhat a segítségével!
Bevezetésnek tisztázzunk egy nagyon fontos dolgot.Vannak ártalmatlan és hasznos, valamint káros (patogén) gombák. Nem okolhatóak semmilyen megbetegedésért. A gombák nem rosszak és nem jók csak õk is élni akarnak, mint minden más élõlény. A patogén gombák csak akkor szaporodnak el ha felborul a kényes egyensúly!!! EZT A FOLYAMATOT NEVEZZÜK CANDIDIÁZISNAK.
Az ember emésztõcsatornájában több millió hasznos és haszontalan baktérium, gomba él. Ezen élõflóra egyensúlyának a következménye, hogy a tápcsatornában létrejöhet az emésztés, egyes vitaminok szintetizálása. Ez a normál flóra akadályozza meg a kórokozók bejutását a szervezetbe, mint egy természetes védõburok. Ez a természetes egyensúly mindadíg fennál, amig a belsõ a külsõ hatások (környezet, táplálkozás) változásaival lépést tud tartani. Azonban a felgyorsult jóléti társadalomnak sikerült ezt az egyensújt robbanásszerûen felborítani. A gombák nagyrésze nem a szervezetünkben rejtõzik, hanem ételeink elkészítéséhez nyújt nagy segítséget. (pl.: sörélesztõ, sütõélesztõ, nemespenész, vagy akár az ehetõ erdei gombák) Nem minden gomba látható azonban szabadszemmel. Tudják melyik a világ legnygyobb élõlénye? Amerikai kutatók a közelmúltban találtak egy 600 km2 -es gombafonalat a talajban és ezzel a gomba nyert az élõlények nagyságának a versenyében.

Mi is a Candidagomba és mióta tudunk a létezésérõl?
A gomba nem újkeletû, csak a mai táplálkozási szokások nagyon kedveznek az elszaporodásának. Az elsõ emberi megbetegedést 1839-ben Laudgenbeck jelentette, aki élesztõszerû sarjadzó gombát mutatott ki egy beteg testszövetébõl. Az állatok elsõ megbetegedéseit 1885-tõl diagnosztizálta Plant, aki elõször a tyúkoknál fedezte fel az emberben is elõforduló gombákat. Azóta szinte valamennyi házi és háziasított állatnál kimutatták a betegséget. A Candida gombafaj rendszerbe sorolását Berkhout végezte el 1939-ben. A Candida nemzettségnek több alfaja (100) van, de csak az emberrel kapcsolatosakat említem meg.
A mikrobiológusok a patogén (kórokozó) gombákat a következõ csoportba sorolják:
1. Élesztõszerû sarjadzó gombák (Candidafajták)
Candida albicans (,,fehér élesztõ,, ez a fajta ami a legtöbb megbetegedést okozza)
Candida guillliermondii (hasonló tulajdonságú mint az albicans)
Candida crusei
Candida glabrata (ritka de ellenálló, ezért nehéz kiirtani)
Candida parapsillosis
Candida stellotoidea
Candida tropicalis
2. Penészgombák (Aspergillus, Mucor stb.)
3. Dermatopfitonok (Microsporum, Trichophyton, Epidermophiton speciesek)
4. Dimorph gombák (Histoplasma capsulatum, Coccidiodes immitis)
A patogén (kórókozó) gombák kórtól és nemtõl függetlenül rohamosan terjednek. Hogy mi ennek az oka? Hát nézzük sorjában: a candida albicans törzsek növekedéséhez az optimális hõmérséklet 37-39 C-fok, a gyors szaporodásához szüksége van Glukózra (6 szénatomos cukor) vagy szacharózra (répa, nádcukor a mi fehérített cukraink) vagy inulintra (poliszaharid), de például a tejcukrot nem hasznosítja.
Ártalmatlan, hasznos élesztõgombák:
Candida robusta (sütõélesztõ)
Candida kefyr (kefírgomba)
Saccharomyces cerevisiae (sörélesztõ)
Geotrichum candidum (tejpenész)

Kérem keressen fel egy biorezonanciás állapotfelmérõ szakembert az segít az ok megkeresésében.

Üdvözlettel: Meridián Centrum.