kellemetlen1 – Orvos válaszol – Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs

Orvos válaszol

Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs
Meridian Centrum
kellemetlen1

Kedves Orvos!
Látom, mások is írtak hasonló kérdéssel, én is ,,végbél viszketésre\" szeretnék tanácsot kérni. Orvoshoz nem merek elmenni vele... Kellemetlen... Azt tapasztalom kb. 3 éve, hogy viszket a végbél-kijáratom, és mintha intenzifikálódna is a dolog. Nincs égetõ érzés, csak erõs viszketés. Hallottam én is különbözõ élõsködõkrõl, amik okozhatják, de nem tudom, mit lehet tenni ellenük. Van, aki fokhagymaevést javasolt, vagy tökmagevést, de nem hiszem, hogy hatékony lenne a dolog. Olyat is olvastam, hogy állatok közelében élõk tapasztalhatják a dolgot, mert az állatról kerül az emberi szervezetbe. Abban az idõben, amikor elkezdõdött, sokat aludtam olyan házban, ahol a kutya a gazdi ágyában - és mindenhol máshol - mászkált.
Fõleg éjszaka fordul elõ, hogy vakarózásra ébredek, ami ha jól tudom, még ront is a helyzeten, mert a szaporodásukat segíti - mármint a parazitákét. Kérem, ha tud megoldást javasolni, írjon, nagyon kellemetlen már a dolog, és úgy tûnik, magától nem múlik el...
Köszönöm!

2006-02-09 17:23:48

Kedves……

Valószínû, hogy valamilyen bélféreg, parazita esetleg Candida okozza. Nagyon egyszerûen utánajárhat a dolognak, hiszen egy székletvizsgálat (a háziorvostól kérhetõ) igazolhatja az élõsködõk jelenlétét. Mivel a probléma kiválasztószervekkel, (bélrendszer) kapcsolatos ezért minden olyan elsõsorban méregtelenítõ (életmód-terápia) javallott ami segít tehermentesíteni a szervezetet illetve a kiválasztórendszert.

Üdvözlettel: Meridián Centrum.