Tele kérdésekkel! – Orvos válaszol – Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs

Orvos válaszol

Természetgyógyászat, bioenergetika, testmasszázs
Meridian Centrum
Tele kérdésekkel!

Üdvözlöm Önöket,
Ma jártam egy természetgyógyásznál és elég hitetlenkedve állok a szavai elõtt. Igazából azért fordultam ide mert 3 éve küzdök 2 problémámmal az egyik bõrbetegség a másik krónikus hajhullás. Egyenlõre 3 év alatt addig jutott 5 orvos, hogy pajzsmirigy Cistám van, viszont szakorvos szerint nem okoz mûködésbeli zavart így nem kell vele foglalkoznom. Mai biorezonanciás vizsgálat szerinti betegségeket felsorolni is sok, nem még ha mind igaz is lenne: vérszegénység, cukorbetegség, pajzsmirigy mûködésbeli zavarok, vesekõ, petefészek cista, 2 szívbillentyûzet gyulladásból visszamaradva gyenge, vas hiány, A-B-C vitaminok nagyfokú hiánya, bél hurut, gyomorproblémák, szem körül is fedeztek fel valamit, 4 féle gomba a szervezetben ebbõl az egyik a Candida Albicans. Ennyi jutott így eszembe.Önök szerint lehetséges, hogy egy embernek ennyi baja legyen tünetek nélkül. Az elmúlt évben legalább 5 vérvizsgálaton voltam ott miért nem jött ki semmi.Nõgyógyásznál is nemrég jártam, sõt teljes góckutatási kivizsgáláson vettem részt ott a pajzsmirigy cistát találták és a vesekövet. Candidára már kezeltek szedtem Paraprotexet és jártam Colon Hidroterápiára is, sõt kisebb nagyobb sikerekkel még diétáztam is. Egyszerûen fogalmam sincs hova mehetnék még, pláne úgy, hogy ez ne kerüljön a fél havi fizetésembe.A mai vizsgálat 7000ft-volt, az Ökonet-es készítmények amiket meg szeretne velem rendeltetni 23000ft. Stomasticie, Antioxidant, Mega C, Lactospore. Nem tudom, évek óta rengeteget költök ,de semmi eredménye soha.Önök mit gondolnak mindezekrõl, lesz eredménye, higgyek mindezekben?
Tudom, hogy semmi sem korfüggõ, de 23 évesen ennyi bajom lenne mindenféle tünet nélkül?
Tisztelettel:Zsuzsa

2006-03-26 22:23:22

Kedves Zsuzsa!

Azt sem tudom hirtelen, hogy hol kezdjem! A fent leírtakat vegyük két részre. Nézzük az elsõt: a különféle bõrproblémák nagyon nagy százaléka általában belsõ szervi illetve emésztési-felszívódási gondra vezethetõ vissza. A hajhullásról nem írta, hogy lokális (helyi) vagy az egész fejtetõn egyformán hullik. A hajvesztés is adódhat felszívódási, emésztési problémából de még sok más is okozhatja. Az emésztõrendszeren keresztül felszívó anyagok bárhova eljuthatnak a szervezetbe és ott toxikus hatást okozhatnak. A mai általános vérvizsgálatok, még a teljes vizelet és vérkép sem tartalmaz mindent. Nincs benne sem toxikológiai, sem tenyésztéses gomba vizsgálat. Sajnos a Candida albicans sem mutatható ki egy sima vérképbõl, sem a nõgyógyász által, kivéve ha a hüvelyváladékban is jelen van és a kenetet elküldik tenyésztésre.
Amennyiben már diagnosztizáltak Candidiazist és azzal kezelték is akkor lehet, hogy ez a probléma még mindig fenn áll. Nem lenne korrekt, ha a kolléga munkáját kritizálná vagy magasztalnám! A termékekrõl azt kell tudni, hogy a minõségük kiváló, a hatóanyagtartalmuk magas. A privát véleményem, hogy Önnek nem mindegyikre van szüksége a felsoroltak közül.

Üdv: Meridián Centrum